5 duurzame stoffen die je zou moeten kennen

Duurzame stoffen worden steeds populairder in de mode-industrie. Hieronder volgen vijf duurzame stoffen die je zou moeten kennen.

Biologisch katoen: Biologisch katoen wordt geproduceerd zonder het gebruik van schadelijke pesticiden, insecticiden en kunstmest. Hierdoor heeft het een lagere impact op het milieu en is het veiliger voor de arbeiders die het katoen verbouwen.

Hennep: Hennep is een duurzaam alternatief voor katoen omdat het minder water nodig heeft om te groeien. Bovendien is hennep bestand tegen insecten, waardoor er geen pesticiden nodig zijn.

Lyocell: Lyocell is een duurzame stof die wordt geproduceerd uit houtpulp. Het productieproces is minder milieubelastend en er is minder water nodig dan bij de productie van katoen.

Bamboe: Bamboe is een snelgroeiende plant die weinig water nodig heeft om te groeien en geen pesticiden nodig heeft. Het is een duurzaam alternatief voor katoen en synthetische stoffen.

Gerecycled polyester: Gerecycled polyester wordt geproduceerd uit gerecyclede plastic flessen. Het is een duurzaam alternatief voor conventioneel polyester omdat het de hoeveelheid afval in het milieu vermindert.

Door te kiezen voor kledingstukken gemaakt van duurzame stoffen, kunnen we bijdragen aan een duurzamere en eerlijkere mode-industrie. Biologisch katoen, hennep, lyocell, bamboe en gerecycled polyester zijn enkele voorbeelden van duurzame stoffen die we kunnen kiezen. Door ons bewust te zijn van de impact van onze kledingkeuzes op het milieu en de arbeidsomstandigheden van de producenten, kunnen we een positieve verandering teweegbrengen in de mode-industrie.